יתרונותיהם של אתרי מובייל על פני אפליקציות סלולר

שוקלים לבנות אפליקציית סלולר? רוצים לשווק את העסק דרך בניית אפליקציות לאנדרואיד או לאייפון? מה דעתכם על אתר מובייל במקום? אתרי מובייל הם אתרי אינטרנט לכל דבר ועניין המותאמים לצפייה ושימוש בסמרטפון. הם קלים לתפעול דרך המכשיר, תומכים במסך מגע ועובדים במקרים רבים ממש כמו אפליקציה רגילה. אילו יתרונות נוספים יש לאתרי מובייל על פני אפליקציות?

זמינות מידית


יתרון גדול של אתר מובייל על פני אפליקציה הוא שאין כל צורך להוריד אותו למכשיר. אתרי מובייל פועלים מדפדפן המכשיר כמו אתר אינטרנט רגיל. כשמדובר בשיווק אתר מסחרי הרי שזה יתרון גדול. עצם הדרישה להוריד את האפליקציה יכולה להיות מחסום שיווקי, לאמרות שפעולת ההורדה פשוטה עדיין היא דורשת התערבות ומאמץ מסוים מהמשתמש.

תאימות לפלטפורמות סלולר


פיתוח אפליקציות native טהור שיתאימו לכל פלטפורמות הסלולר אינו אפשרי, מכיוון שלכל פלטפורמה יש את שפת הפיתוח שלה על המפתח למעשה לבנות אפליקציה שתתאים לכל פלטפורמה בנפרד. אמנם ברגע שנעשה למשל פיתוח אפליקציות לאייפון ההמרה לפלטפורמות הנוספות תיקח פחות זמן ומשאבים מאפשר בניית אפליקציה חדשה, אך עדיין מדובר בתהליך מורכב ולא זול. ניתן לפתור את הנושא על ידי פיתוח האפליקציה ב – html5 ואריזתה על המכשיר בצורת native באמצעות שימוש בכלי כמו phonegap.

הופעה בתוצאות החיפוש של גוגל


לאחר בניית אפליקציה הדרך היחידה לגשת אליה (בפעם הראשונה) היא בעזרת חנות האפליקציות כמו ה-APP STORE של אפל אם מדובר באפליקציה לאייפון למשל. אתרי מובייל מצד שני מופיעים בתוצאות החיפוש של גוגל (ומנועי חיפוש נוספים כמובן) בדיוק כמו כל אתר אחר. המשמעות היא גישה קלה ויכולת הפצה פשוטה בעזרת שליחת לינק לאתר.

פיתוח אפליקציות דורש התקשרות עם חנות אפליקציות


שלא כמו אפליקציות, בניית, פיתוח והפצת אתרי מובייל לא דורשת כל התקשורת עם חנות אפליקציות, אין כל צורך לעמוד בדרישות כלשהן, לעבור צנזורה ותהליכי הרשמה וקבלה לחנות. מדובר ביתרון גדול שחוסך זמן, מאמץ ומשאבים כספיים. בנוסף, אתרי מובייל שמרווחים כסף ישירות לא צריכים לחלוק אותם עם בעל פלטפורמת הסלולר.

האם אתרי מובייל תמיד עדיפים על בניית אפליקציות לאייפון או אנדרואיד?


למרות היתרונות הרבים של אתרי מובייל אפליקציות עדיפות במידה והאפליקציה תעשה שימוש בהתקני המכשיר (בסנסורים) כמו למשל המצלמה, המיקרופון וכו' או במידה והיא קשורה לאפליקציות נוספות או מחליפה אותן כמו לוח שנה משופר, תוכנת מסרים מידיים וכו'. לכן מומלץ תמיד להתייעץ עם בעל מקצוע שיוכל לסייע לכם לעשות את הבחירה הנכונה.

שי שאואט
שי שאואט מהנדס תוכנה, מנכ"ל

מה אני אוהב? אז ככה: ללמוד על התפתחות אישית והתפתחות עסקית, לשלב שיווק עם טכנולוגיה וחזון, אוהב ליזום, אוהב לעבוד עם נינג'ות :) בזמני הפנוי תמצאו אותי מטייל, מתאמן ושותה קפה בים.

כתוב לנו כאן

עדות של עומר אלמוג על יויומדיה
עומר אלמוג,

CruiseControl הפלגות וקרוזים בעולם

"שי תודה על העזרה והתמיכה הדף נחיתה יצא מעולה! אני אומנם גר בארצות הברית אבל אני סומך עליך ואני ממליץ בחום, תודה על העזרה והתמיכה, תודה על הסבלנות וההקשבה!"
עדות של אלי מילר שירותי סיעוד
אלי מילר,

Nursing4U שירותי סיעוד ורווחה פרטיים

"בשנה הראשונה של החברה היו לי קשיים בקידום האתר שלי, פניתי לכל מיני מקדמי אתרים שאחרי חודשיים הבנתי שהמקצוענות שלהם מאד נמוכה. לאחר חיפושים ממושכים מצאתי תודה לאל את שי, כיום לאחר שנה של קידום אנחנו בעמוד הראשון של גוגל תודות לעבודה עם יויומדיה"
ד"ר אילנה דריאל
ד"ר אילנה דריאל,

דיאטנית קלינית, מומחית לרגישות למזון

פניתי לשי כדי לשפץ את האתר ולדייק אותו. קיבלתי אתר מדויק ע"פ תכנית הגרפיקאית נעניתי במהירות וביעילות על כל בקשה. המחיר היה הוגן והכי חשוב, היום אני מרגישה גאה באתר שלי. תודה שי.
אודות
עו"ד (רו"ח) אהרון צ'יסמדיה,

משרד עו"ד מיסוי נדל"ן

השבוע עלה לאוויר אתר האינטרנט שהכינו עבורי שי ואיילת. במשך מספר חודשים גיליתי 2 מקצוענים שיודעים בצורה מושלמת את תפקידם. נתנו לי מענה לכל בעיה / בקשה שעלתה והגיעו לתוצאה סופית מאוד טובה ומשביעת רצון מבחינתי.

לקבלת ייעוץ ראשוני וטיפים לשיווק העסק