מפתחי אפליקציות

מפתחי אפליקציות מהווים חלק סופר חשוב בתהליך פיתוח האפליקציה ולכן חשוב לעשות את הבחירה הנכונה ולבחור את מפתח האפליקציה המתאים לכם ביותר. במאמר זה אני מספק מידע שיאפשר לכם לבחור את מפתח האפליקציה המתאים ביותר לפרויקט שלכם.

תכנות נטו או ניהול תהליך הפיתוח מקצה לקצה


צריך לקחת לתשומת לבכם שיש מפתחי אפליקציות שמספקים את שירות תכנות האפליקציה בלבד וישנם מפתחי אפליקציות שמנהלים את תהליך הפיתוח מקצה לקצה על כל שלביו כלומר בשלב האפיון – מאפיינים את האפליקציה, בשלב העיצוב – עובדים עם המעצב שלהם ונותנים לו דגשים לעיצוב האפליקציה על סמך האפיון על מנת שלא יעצב בצורה שתיקר משמעותית את הפיתוח וחווית המשתמש תישאר נעימה ידידותית ופשוטה, בשלב הפיתוח מפתחים ומתכנתים את האפליקציה ובשלב השיווק מנהלים את תהליך שיווק האפליקציה דרך חברה חיצונית. לכן אחד הדברים הראשונים שאתם צריכים להבין הוא האם הצורך שלכם הוא במפתח אפליקציות שמנהל לכם את תהליך הפיתוח כולו או במפתח אפליקציות שיתן לכם פיתרון לתכנות האפליקציה בלבד. אני ממליץ שבמידה ואין לכם נסיון טכנולוגי תמיד תעזרו באדם מתחום הטכנולוגיה והפיתוח שינהל לכם את תהליך הפיתוח כולו, זה פשוט יחסוך לכם זמן רב ואנרגיה רבה, אחרת תוכלו למצוא את עצמכם עוסקים בדברים שאתם לא ממש מבינים בהם מה שכמובן לא מומלץ. כמובן שבמידה ויש לכם נסיון טכנולוגי תוכלו לנהל את תהליך הפיתוח לאפיין את האפליקציה, לבחור מעצב בנפרד, מתכנת בנפרד לדאוג לאנטגרציה בינהם ולבחור בהמשך את הדרכים שבהם אתם מעוניינים לשווק את האפליקציה. הכל תלוי בכמות הזמן והאנרגיה שאתם מעוניינים להשקיע בתהליך. זכרו שתהליך פיתוח אפליקציות עשוי להיות מורכב ובדרך כלל עדיף להעזר בחברה שתנהל עבורכם את תהליך הפיתוח כולו, אלא אם כן יש לכם ניסיון רב בתהליך פיתוח האפליקציות.

תכנות בצד שרת (Server) ותכנות בצד לקוח (Client)


אפשר להסתכל על תהליך הפיתוח מזוית שמחלקת אותו לשני חלקים עיקריים, צד הלקוח (client) וצד השרת (server). מבלי להיכנס לניואנסים ודקויות הינה כמה דברים שכדאי שתדעו על שני חלקים אלה:

צד הלקוח (Client) – הכוונה לקוד תכנה שרץ על המכשיר עצמו מקומית. כאשר המכשיר שלנו צריך לתקשר עם העולם החיצוני (האינטרנט) הוא עושה את זה בדרך כלל עלי ידי פניה לצד השרת.

צד השרת (Server) – מדובר על קוד תכנה שרץ ברשת האינטרנט. בדרך כלל צד זה מנהל את בסיס הנתונים ואחראי לשמירתם כמו גם לספק פלטפורמה לתקשורת עם מכשירים אחרים כאשר מדובר על אפליקציית רשת.

מה שחשוב זה להבין האם האפליקציה שלכם משתמשת בצד הלקוח ו/או בצד השרת ולודא שאתם בוחרים מפתח אפליקציות שיכול לספר לכם מענה מלא לצרכים של האפליקציות שלכם. - 

גישות טכנולוגיות אפשריות לפיתוח האפליקציה


Mobile Web – מדובר על אתר אינטרנט מותאם למובייל כך שבמצב בו המשתמש או הלקוח הפוטנציאלי גולש אל האתר ממכשיר מובייל האתר מותאם לו וחווית המשתמש משתפרת משמעותית. אפליקציות אלה אינן מועלות למרקטים מכיוון שמדובר באתר אינטרנט דף נחיתה או דף אינטרנט כלשהו שמותאם לגלישה ממובייל. זו האופציה הזולה ביותר.

Hybrid – מדובר על גישה שבה האפליקציה שמפותחת בשפות שנתמכות על מגוון פלטפורמות כמו IOS, אנדרואיד ווינדווס מובייל אותם "עוטפים" בקוד של הסביבה הטבעית של המכשיר ומעלים למרקטים הרלוונטיים. הגישה הזאת יעילה במיוחד באפליקציות שאינן "כבדות" מכיוון שהיא מוזילה את העלויות ועדיין מספקת גישה לחומרה של המכשיר.

Native – האפליקציה מפותחת לפלטפורמה ספציפית, למשל רק לאנדרואיד ובשפה הספציפית של הפלטפורמה הזאת, זה אומר שבמידה ואתם מעוניינים לפתח את האפליקציה לאייפון ולאנדרואיד יפותחו 2 אפליקציות כל אחת בשפה שלה. זו האופציה היקרה ביותר במיוחד כאשר מדובר על פיתוח למגוון פלטפורמות מכיוון שלכל פלטפורמה יש צורך לפתח גרסה משלה. יחד עם זאת זו גם האופציה עם הפונקציונאליות העשירה ביותר והביצועים הטובים ביותר.

מה שחשוב שראשית תבחרו את הגישה המתאימה ביותר לפיתוח האפליקציה שלכם ורק אחרי זה תחפשו מפתח אפליקציות מקצועי שיתן לכם מענה לפיתוח האפליקציה. לצורך כך מומלץ להיפגש עם שלושה מפתחים לפחות רצוי עם מפתחים שמתמחים בתכנות בגישות השונות ולשמוע את המלצתם.

יחסי אנוש וזמינות


מומלץ שמפתח האפליקציות ילווה אתכם לאורך תהליך הפיתוח כולו ובמקרים מסוימים בהתאם לרמת הידע שלכם בנושא גם ינהל עבורכם את תהליך פיתוח האפליקציה משלב האפיון לשלב השיווק. לכן חשוב שתברו באדם שנעים לכם לקבל ממנו שירות עם מודעות שירות גבוהה. קחו בחשבון שבדרך כלל תהליך פיתוח האפליקציה אורך זמן די רב שנע בין שבועיים לכמה חודשים טובים.

שיהיה בהצלחה!